15 november 2023

Från helvete till härlighet

Efter besök i helvetesparken, Sawan Narok, i Mae Jo kunde vi smaka på livets sötma igen i Mae Taeng med gudomligt god lunch.

Utflykt alltså, tack vare besök. Och inte av vem som helst; Blogg- och Facebookvännen Britt-Marie, med långt boende på Phuket (nu neutraliserad Svensk igen) hälsade på i norra Thailand.

 

När det gäller utflykt med bil tvekade Bengt inte en sekund att ratta. En mycket trevlig resa med fika (i Soul Ailin Cafe), lunch, diskussioner och framför allt rundvandringar i två tempelkomplex.



Redan i Hell and Heaven Park, Sawan Narok, kom vi lite grann tillbaka till vardagen, med senaste tillskottet i området, bestående av statyer av mer jordisk natur.

Där finns en paradisisk avdelning också. Blandat med helvetet.



Efter lunch i LEE YERM Cafë & Bistro var vi helt återställda och fortsatte till närliggande Wat Ban Den, Blå templet i Mae Taeng. Pålästa gästen Britt-Marie kunde berätta mer ingående om templets historia med de enorma donationer som abboten fått ihop. Dessutom visste hon bland annat vad de olika djuren betyder enligt Buddhistiska Zodiac kalendern.

Jag har ju bilder därifrån sedan tidigare. Nu tog molnformationer huvudintresset.







Det räckte inte att vara lång, jag balanserade på cementblock för att ta sista bilden.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar