10 september 2010

Thailändsk (internet) kombination

Orange shop selling apple

Man ska aldrig sluta förvånas över företeelser i detta landet.
Uppfinningsrikedomen och affärsideerna kan vara fantasifulla. Fast ibland överoptimistiska, överetablerade och övergående.
Mest populärt vad gäller kombination är nog Internet caféer, nu med löjligt låga priser; 10 baht per timma.

Only one in town, sa en apotekarkvinna som hade både datorburkar och pillerburkar i sitt apotek.

En apelsinaffär som säljer äpple behöver inte betyda en fruktaffär. Nej, i detta fallet är det en shop som säljer apple datorer och även serverar mat (och kaffe).





Maten var väsentligt billigare än datorerna!





















Att thailändare har svårt att säga r är väl känt.
Ibland har de svårt att skriva r också.

2 kommentarer:

  1. Fina bilder - i klass som en reklamfotograf! Och urfyndiga ordlekar! Håller helt med om att det är märkligt när multisarna tar namn som äpple och apelsin. Men det funkar tydligen. 10 baht är väl vad de spelsugna småglinen mäktar med som mest för en timme. Säkert många som inte har råd med det heller förresten. Fattar inte riktigt hur ett internethak kan gå runt på en sån kalkyl. Vet inte om du använder sånt där usb minne (penndrive, flashdrive). I så fall bör den nog inte användas på internetkaffeer i Thailand för där finns det hur mycket virus som helst. Bästa hälsningar, Evert B

    SvaraRadera
  2. Tack för - viss överdrift i - bildbedömningen. Undviker usb minne på externa internet datorer. Nu i lågsäsong måste väl även de hänga med i Grand Sale.

    SvaraRadera