02 december 2010

Mot Kaffeplantagen


Ett nytt kaffe under stjärnhimlen.

Lee, administratör och guide, med våran skörd.

Logon, med Lee´s mamma, utanför kontoret/butiken i Chiang Mai.
Ja, Akha Ama Coffee har funnits på den lokala marknaden bara ett knappt år. En otroligt duktig entreprenör sköter hela administriva ruljansen. Hans familj, föräldrar och syskon, plockar det mesta än så länge. Ibland tas hjälp av utomstående arbetare. Jag hade förmånen att åka med en grupp och besöka den avlägsna byn, ca 140 km från Chiang Mai, som ligger nästan 1.400 meter över havet, på en Coffee Journey den 26-28 november. Ett oförglömligt besök.
Utförligare reportage kommer så snart jag redigerat fler bilder.


Under stjärnhimlen i underrubriken är verkligen berättigat, på kvällarna kunde vi se "alla himlens stjärnor", inklusive Vintergatan, The Milky Way.


Med 4-wheel drive truck, 30 km på skumpiga, gropiga, av regn sönderskurna "vägar", tog vi oss till byn med kaffeplantagen i utkanten av djungeln.


2 kommentarer:

  1. Mycket lovande! Skall bli intressant att få se och läsa om dessa väldoftande vildmarker.Inte visste jag att du var intresserad av såna bönor:) Urban

    SvaraRadera
  2. Dessa bönor må vara lite avlägsna, men väl på plats såååå lättplockade. Dock får du ge dig till tåls ett tag. Lite annat ligger i pipeline.

    SvaraRadera