11 mars 2012

Veteranbilar på parad.

Fordon brukar föra en undanskymd roll i de vackra paraderna såsom Flower Festival och Loy Krathong, där de täcks av fantastiskt vackra dekorationer.
I lördags hade bilar en egen framträdande roll. Lanna Vintage Car Club hade stor samling vid Thapae Gate efter att ha glidit dit från järnvägsstationen. Vill du se bilderna i större storlek, klicka på dem.

Övriga smånotiser
Väderomslag; natten till söndagen steg aldrig tempen under 24 grader (mot tidigare ha legat runt 17-18 grader). Och ett regn i lördags i Lampang, 10 mil söderut, medförde att luftföroreningarna förbättrats rejält.
Datorförbättring; bara rent spontant åkte jag till Pantip Plaza för att rena, rensa och uppdatera datorn. Tillbaka fick jag en uppfräschad maskin, utökad med ytterligare flera gigabite och installerat windows 7. Det senare kommer att medföra lite förtret innan jag kommer underfund med programmet.









Rariteter




Korta och långa, den senare en Cadillac.



Saab och Volvo flankerar en fräck grill
















Stadens första brandbil, tjänstgjorde för 100 år sedan.
Grånad Fiat.

3 kommentarer:

  1. Märkligt vilka underliga ting som kan omfattas av människors kärlek! Undrar om det är mest utlänningar eller mest thai som sparar på dessa gamla pjäser. Är det bara jag som sparar gamla cyklar? Datauppfräschning låter intressant. Talar vid laptop eller desktop? Undrar vad de gjorde för att få fram mer GIG. Eller du bytte ut något? Ditt förre reportage, det där om trädsvarvarna, var förresten himla bra. Vilgot

    SvaraRadera
  2. Uffe Lindströmmåndag, 12 mars, 2012

    Attans vicka godingar ! Som boendes där det fortfarande är heltäckt med snö(Umeå) är det extra skönt att se klassiska fordon i somrigare miljöer...och Lanna Vintage Car Club var ju ett bra tips inför nästa resa till Thailand och Chiang Mai ! :-)

    SvaraRadera
  3. Nog bara thai som rattar dessa klenoder tror jag, dom rullar inte varje dag i stan, men det finns ett museum med gamla bilar (inom cykelavstand, Uffe).
    Det var laptop som fick 2 gb mer ramminne.

    SvaraRadera