28 mars 2012

Kvar i Hua Hin - förkyld.

Inget kul. Lagom till ankomsten till Hua Hin blev jag förkyld. Matt, hängig och orkeslös. Det skulle bara bli ett avstamp (eller avtramp) för vidare cykling, men nu har jag varit här tre dagar och lär väl bli kvar ett par dagar till. Trolig orsak är växlingarna mellan luftkonditionering och värmen. Egen teori; (över)känslig mot kyla, kanske allergisk? Och inte kan jag köpa dundertabletterna Clarinase nu heller. Tidigare har dylika besvär gått över på några dagar med den medicinen, men nu är det borttaget ur receptfria läkemedel. Även andra förkylningsmediciner blir svårare att få tag på i fortsättningen, efter en skandal inom läkemedelsbranschen i Thailand. Se artikel i Bangkok Post. Över 48 miljoner förkylningspiller innehållande pseudoefedrin har försnillats till grannländer för tillverkning av drogen amfetamin.


"Pseudoephedrine is not an illicit drug. It is good and effective and affordable for colds and sinus problems," Food and Drug Administration narcotics control division chief Prapon Angtrakul said.
"But we cannot hand it out over the counter because some drug gangs and professionals are abusing its formula. If the problem continues, we may have to spend more on a different medicine to treat a simple ailment."



De medicinerna jag fått tag i; Clarityne (Loratadine) och Tylenol har,
ihop med mycket vatten och vila, minskat symptomen hjälpligt.
Hoppas nästa rapport blir friskare.




6 kommentarer:

  1. Extra tråkigt att bli sjuk när man är ute och reser. Jag har hittat en medicin som heter Ciprofloxin som hjälper mot allvarlig magsjuka. Det är en bredspektrig antibiotika som man antagligen inte borde ta. I Sverige skulle nog en läkare tänka sig noga för innan han skrev ut den men här kan man köpa den i vilket apotek som helst och man blir garanterat frisk, botar tydligen också urinvägsinfektioner och gonore men kanske inte förkylningsinfektioner..........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det tipset. Men mot förkylning är TIDEN tyvärr bästa medicinen.

      Radera
  2. Verkar tråkigt att bli golvad i Hua Hin. Men vad gör vattenflaskan i sjukrumet? Det vet väl alla att det är rödvinstoddy som gäller. Röde Orm blev förresten också dunderförkyld, i Österled. Då blev han nerbäddad med två ordentligt knubbiga kvinns, det minns jag bestämt. Sen tror jag nog han fick något med honung och alkhohol också. Annars kan du väl försöka nedbäddning med en svensk deckare. Kan också hjälpa. Man får prova sig fram. Gotte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Röde Orm var lyckligt lottad. Här sa de halvknubbiga städkvinnsen att jag skulle gå till doktorn. Något som thailändarna gör för minsta lilla krämpa. Men jag stod ut som en viking och är fit for fight i morgon. Söderut på cykel!

      Radera
  3. Ordentligt knubbiga kvinnor går nog att hitta hår om man anstränger sig men det är definitivt inte lika lätt som i Ryssland och tydligen måste det var knubbiga kvinnor om det ska göra nytta.......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bättre då att anstränga sig istället för att åka till Ryssland.

      Radera