16 juli 2015

Kanonveckor i Europa

 
 
Första gången för min cykel, kilarna hade gjort det förr.
Sommarresan i Alpeuropa är avklarad. En regndag och lite förmiddagsregn två resdagar, annars underbart väder för turistande cykelturer och kulinariska upplevelser både ute på cykelturernas landsbygd och lägerplatsernas nära omgivningar.
Ett rullande hus hade susat genom hela Tyskland på en dag och jag blev upphämtad av goa kompisar vid Münchens flygplats. Den nio meter långa husbilen blev hemvist två och en halv veckor, fast på olika platser.
Bardolino, en favorit från förra året, blev första lägeranhalt. Sedan rullade vi bekvämt norrut med cyklarna i husbilens bagage, till Österrikiska  Lienz, Zell am See och slutligen Salzburg. I Lienz återupptäckte vi sträckningen av skidornas Dolominenlauf, nu på cykel. En tidig morgon i Zell am See tog vi tåg till Hochfilzen och cyklade en härlig 90 km sträcka tillbaka till campingen. Salzburg har Salzkammergut med oändliga cykelstråk.

Från Salzburg rullade huset tillbaka till Sverige och jag tog mig till flygplatsen på två egna hjul. Det blev ytterligare några fina cykeldagar innan hemresan med flyg.


 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar