27 april 2016

Chiang Mai - snart utvecklat badparadis

Huay Tung Tao, sjön norr om stad, får konkurrens.
Chiang Mai Canyon är redan en lekplats för "baddjävlar". Grand Canyon Café var först och är etablerat sedan något år. De har gjort ett gott jobb med badbryggor, liggplatsen, badvakter, uthyrning av livvästar och anvisningar om säkerhet. (För några månader stängde myndigheterna tillfälligt badet, det hade hänt några olyckor. Nu sker fortfarande olyckor, men i mindre omfattning.)


Etablerade mittsektionen av canyon.


Vid mitt besök idag, på en cykeltur i 35-40 graders värme, hade ett nytt ställe ploppat upp (utan entreavgift). The CANYON.
I mer cool och avslappnande miljö. Fast det var lite scary att sitta vid utsikten precis där det stupade 30 meter rakt ner i vattnet, bara ett meningslöst träräcke emellan (och jag hade sett norska tsunamifilmen Böljen/The Wave dagen innan). Detta stället har byggt ut en riktig beach, med vollybollnät och ett 3 meter högt hopptorn.

Sluttande väg till nya ställets beach.




Brygga och hopptorn.
Den ynkliga räcket ska skydda att inte falla i vattnet 30 meter längre ner.


Fast det varit torrt länge och ingen regn i sikte är det ingen risk att vattnet sinar. Det är cirka 40 meter djupt på de flesta ställen. Jag fick också reda på varför det är väggar av sand kvar tvärs över vattnet. Det är avgränsningar mellan olika jordägare.
 

Det nya Canyon Café är tänkt att bli ett lugnt tillhåll, kanske med någon koncert emellanåt nere vid beachen. Desto livligare kan det bli lite längre bort i canyonområdet. En äventyrsbana är på gång!


Här byggs för nya lekplatsen.

1 kommentar: