12 december 2016

Spiritual, Spiritistiskt medium

Klockan 8 blev jag väckt av telefonringning. En kvart senare satt jag i en bil tillsammans med tre kvinnor på väg till en spirituell seans i Chiang Mais norra utkanter. Det var samma sällskap som dagen innan. Jakten på animistiska andemedium skulle gå vidare.
Framme vid platsen, inte alls lika spektakulärt som dagen innan, var förberedelserna ännu ej klara så vi gick en runda i grannskapet. När kvinnorna gick tillbaka tog jag en extrasväng, och in i en byggnad som liknar en betongbunker. Blev inbjuden att titta runt - och gjorde en mycket intressant upptäckt. En Indisk målare hade sig ateljé där, men det är en helt annan historia (kanske kommer ett inslag i bloggen).
Tillbaka till spirituella platsen, som var ett tvåvåningslägenhet i ett radhus, var seansen i full gång.
Två personer hade anlitat mediet för att få hjälp och råd efter en allvarlig olycka. En man på motorcykel låg i koma efter en mc-krasch. Det var mamman till offret och offrets pojkvän som sökte hjälp. Mässandet och ritualerna pågick 2-3 timmar. Bilderna och bildtexterna berättar lite om hur det gick till.


Offrets pojkvän i tidigt samtal med Mediet.


Ja, luftkonditionering i rummet. Miniflaggorna spelade en viktig roll, de belades sedan med speciella blad.



Författarinnan/fotografen.
Övriga besökare fick lite hälsovägledning av mediet.
Ljus i andarnas hus.
"Psykedeliskt" ljusspel i taket.
 

Offrets t-shirt och foto stänktes med heligt vatten.
Placerades sedan ute på en balkong.
Heliga eller välsignade blad på t-shirten.


Gudar och gudinnor tillhörde rummets utsmyckning.
Seansen var över och flaggspelet kördes med bil till floden Ping.

Där trodde vi oinvigda att allt skulle sättas ut i vattnet . . .
. . . men nej, endast bladet kastades i. Anledning; mc-olyckan hade visserligen skett nära floden, men offret hamnade inte i vattnet.
End of story.


Konstnärsateljén . . .
. . . och lunchen efteråt är en helt annan historia.


2 kommentarer:

  1. Oerhört fascinerande. Och finfina bilder. Du slinker in och med precis överallt. Men man blir ju ledsen när man tänker på MC offret och den drabbade familjen. Vem ska nu försörja mor o far på deras gamla dar?? Vildgotte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tragiskt. Och de gamla måste ha lagt ut stora summor på sjukhusets insats samt en summa till "sista halmstrået", mediet.

      Radera