26 september 2017

Samae San - Bangkok eller från Pool till Pool

Jag tittade tillbaka i bloggen för att få inspiration för en liten utflykt. Slumpmässigt fastnade jag för Samae San. Det fick bli målet, igen.
Kunde då också testa flygrutten till U-Tapao, söder om Jomtien/Pattaya. Men för att komma till Samae San blev det först minibuss till Jomtien för att hyra scooter. Framme vid målet var favoritresorten upptagen så det blev ett annat angenämt boende vid Thidathip Resort.
Samae San är ett pittoreskt fiskeläge cirka 45 kilometer söder om Jomtien. På helgerna är där svårt att få rum då samhället invaderas av lediga  Bangkokbor, men genuint och fridfullt övriga dagar.

Cykeln hade jag lagt på hyllan under denna resan.
 
Utsikt från balkongen.
Egen Pool.


Tempelbesökare får välsignelse av en "åldersman".


Fiske är det mest tongivande i byn, fast thaiturister åker helst ut och snorklar.



Längre ut vågade jag inte gå.
 




 



Mellanlandning i Jomtien med scootern, badlivet där överlät jag åt andra.

 



Efter flera byten av kommunikationsmedel flög jag hem från Bangkok. Först blev det strövtåg några dagar. Men allra först dopp i Poolen, så rubriken får sin förklaring. Bodde denna gången på Thonburisidan, intill BTS hållplats Wongvian Yai.
Strövtågen blev så omfattande att det blir ett separat inlägg med fortsättningen . . .






Utsikt från Poolen, våning 10.


Nattetid, Asiatique pariserhjul ser litet ut bland alla skyskrapor.

1 kommentar:

  1. Superduper! Vilka kontraster mellan skräpkammaren i trädet och lyxpoolen i Bangkok. Man får hoppas att de bygger skyskraporna jordbävningssäkert och vattentåligt.

    SvaraRadera