05 november 2018

Svenskflaggad cyklist. Väderbiten etnisk kvinna.

Svenskflaggad cyklist. Väderbiten etnisk kvinna.

Hade det inte varit för en svensk flagga baktill på cykeln, hade svenske Torbjörn blvit väldigt, väldigt trött i söndags. Om han valt att fortsätta sin resa med cykel vill säga.

Trampar vidare, lättad framme vid Highway 118 riktning Chiang Rai.
Packning inkluderade solcellsladdare!


Gode kamraten Bengt och jag var på kombinerad bilutflykt/fotosafari.
När vi, efter fika i Phrao och precis kommur ur staden, såg nämnda ekipage fick det mig att reagera. Vi stannade och började prata med Torbjörn, som länge hade tvekat över bergsetappen framför honom.
Han blev själaglad över att få lift och vi fick trevligt sällskap av denne 74-årige gentleman som nu besökte i Sydostasien för allra första gången. Med Ho Chi Min i södra Vietnam som mål för sin cykeltur.
Ska bli intressant att följa honom på fb framöver.



Ett annat intressant möte längs vägen var en gammal kvinna med etniskt ursprung, oklart vilket (kanske någon kan tolka utifrån hennes kläder?).



 

Hon satt på en träbänk vid vägkanten, möjligen väntade på skjuts eller leverans. En byväg och odlingar i närheten vittnade om bebyggelse.

Hur mycket thai man än studerar lär det vara svårt att förstå hennes dialekt, om det ens var thai, det enda vi kunde tyda var att hon hade problem med hörsel och ben.
Ett vördsamt möte med en väderbiten kvinna.






Hemtrakterna för Hill tribe kvinnan.


Det var mötena med dessa människor som definitivt förgyllde utflykten. Som också gav några landskapsbilder, ett stopp vid en liten by med ett kaktusträd(!), värdshus förbi, lunch i Mae Kachan och kaffe vid Coffee View, också Mae Kachan.










En busslast med "De gamlas utfärd" hade just kommit till denna restaurangen(!), så det blev värdshus förbi.

Vi fick lunch så småningom och fika med utsikt hos Coffee View.

Tillägg; År 2006 cyklade jag själv över detta bergspass. Som en dagsetapp i sex veckors 2500 kilometer cykeltur. Här som PDF fil (sidan 9) i bloggen från 2004; http://goteilos.blogspot.com/2014/06/cykling-thailand-2006-som-pauslasning_21.html.
Funkade som Pausläsning 2014. Kanske även nu (åker till havs drygt en vecka).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar