12 april 2021

52 km cykeltur - 5 +2 händelser

Krafterna någotsånär tillbaka och inga känningar i rygg höft eller ben efter veckans två cykelturer, både över 50 kilometer. Det känns riktigt bra. Kanske har det hjälpt med dagliga övningar för ryggen, som nu pågått i över ett års tid. Inga bergsetapper, men ändå. Och omgivningen är vidsträckt i den stora dalgången kring staden Chiang Mai.

Gårdagens tur gick söderut, via Ratchapreuk, lokalvägar i Hang Dong, Ban Tawai och slutligen längs floden Ping tillbaka hem.

Det första intressanta händelsen var vid en samlingspunkt intill ett tempel och skola.

De vita tussarna trodde jag först var fröer från någon växt, men sedan såg att att de RÖRDE PÅ SIG. Insekter som har några månaders livslängd och livnär sig på vissa blads innehåll. Engelska namnet är Thrips, på svenska Tripsar (eller blåfotingar). Denna unga varienten var helt vita, senare skiftar de färg enligt thai expertis.



Ett arbetslag gjorde iordning en scen för Songkran. Enbart med naturprodukter.



After school, fast det var söndag.

Det stället hittade jag av en slump, på en "hitta-vilse" del av turen.
Likaså denna restaurangen, som var en angenäm överraskning med delvis västerländsk meny.



 
 
 
Återupptäckte ett gammalt cykelstråk längs en kanal, som inte förändrats på över tio år.


 

Mitt favoritträd ligger väldigt nära den nyupptäckta restaurangen,
och då var jag på kända marker igen.


 
Såklart killen ska ha leksaker till nya året, Songkran.

En annan favorit är "toalett-templet", med mycket utsmyckning.



Den lugna tempelhunden fick full fart när en smällare brann av. Hunden sprang inte av rädsla utan var ivrig att utforska områden vid "explosionen" och började rafsa med tassarna i marken.

 

Vid ett annat tempel (det finns många) gjorde man iordning en sandhög, som av någon anledning hör till Songkran. Abbotten kom till undsättning och mätte avståndet mellan käpparna med ett hemmagjort måttband.



När jag passerade Carbon Factory (klicka för länk) hann jag uppfatta två kvinnor alldeles innanför porten. Vände och fick några avslutningsbilder.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar