03 april 2012

Hinder på Highway 4 inget hinder.

Förkylningen har börjat släppa. Efter två fantastiskt fina cykeldagar längs kusten är jag nu i Phrachuap Khirikhan.

Blockering av Highway 4, nära Prahchuap Khirikhan.
Området häromkring är känt för att ha de sötaste, godaste ananas i hela landet. Förra året gav skördarna väldigt stora vinster för odlarna. Och i år har fler gett sig in i den lukrativa branschen. Med följd av överproduktion, vilket ledde till lägre priser. Som i sin tur ledde till väldiga protester från odlarna. Så till den milda grad att man blockerade stora Highway 4 med just ananas och stoppade trafiken flera timmar. Tills förhandlingar med regering gav till resultat att bibehålla priset, 5 baht per kilo.
Själv hade jag inga större trafikproblem. Valde små, pirroreska kustvägar. Av de 90 km Highway cyklade jag endast 20 km på stora vägen. Distansen blev visserligen 30 km längre, men det var det värt, mångfalt. Jag kunde även köpa billig ananas (fallfrukt?), 2,5 kg skalad och skivad för 25 baht (ca5 kr).

"I did it my Way". På underbara kustvägar utan trafik alldeles utefter havet.




4 kommentarer:

  1. Läser din blogg varje dag! Trevliga bilder alltid. Bor i Sverige just nu men längtar tillbaka till mitt hus i Thailand!

    Mvh, Frank

    SvaraRadera
    Svar
    1. ""Hemma bra men borta (i Thailand) bäst . . ."
      Är det så du tänker, anonyme Frank?

      Radera
  2. Men hur ska man bäst tona ner den nenorma sötman? Lägga i citronbad först? Kan de inte korsa fram en mer lagom variant? PKK är en fina fisken plats. Fast modernt kaffe har de väl inte fått ännu? Lev väl, Gotte

    SvaraRadera
  3. Saknar "riktigt" kaffe från Chiang Mai! Sapparot smakade bättre efter ett dygn i kylen. Lev på samma sätt Gotte.

    SvaraRadera