14 november 2012

Ännu ett Nytt kafé i Gömda Dalen

"Som svampar ur jorden" passar väl in när det gäller tillkomsten av kaféer i Chiang Mai med omnejd. Den alldeles förtjusande slingan i "Gömda Dalen" har även smittats om café-modet. Där finns nu inte mindre än fem olika kaféer, som förutom kaffe serverar andra drycker, bakverk och mat. I dag besökte jag det senaste tillskotten, som hade öppnat för drygt två veckor sedan.

Nya Kaféet sett från vägen. Tagen i motljus, vilket föranledde efterarbete i bildbehandlingsprogram.


Lackar med TOA-medel.
TOA, olackat.

Ägarinnan höll på att lacka möbler. Svaren hon fick på sin fråga var jag kom ifrån fick henne att visa upp ett glatt förvånat uttryck. Hennes svärfar är svensk och satt vid samma kafé! Det blev ett trevligt samtal, även med hans thaifru - på svenska. De hade sålt huset i Sverige och flyttat hit som pensionärer för gott.




Och jag som skulle sitta och läsa manualen till nya kameran. Det fick vänta till kaffet, som jag tog i  områdets första, nu starkt etablerade kafé.

På hemvägen såg jag hundratals skolelever som campade och lagade sin mat över öppna eldar. Och amerikanska fågelskådare. Men det är en helt annan historia.

Pad Gapraow moo, dvs smulat griskött med basilika och stark chili - gott!


Pokalen, som också skymtar i bakgrunden på lackbilden, har en gammal bakgrund:
Förstapris i badminton, vunnit på 1920-talet av en nära släkting. Nu populär att posera ihop med
för besökande ungdomar.

4 kommentarer:

  1. Mycket imponerande förmåga att hitta kaffeer långt bortom citycenter. Kan undra var de och Gömda Dalen egentligen ligger. En liten karta framöver kanske? Man vill ju ogärna cykla kanske flera hundra meter för mycket bara för att hitta rätt. Trötter

    SvaraRadera
  2. Måhända man kan bli trött av att cykla dit, men väl där blir man totalt uppiggad både av omgivningen och av kaffet. Önskemål om Karta är noterat.

    SvaraRadera
  3. Hittade dit igår utan karta. Talade med den svenske "ägaren". Blev inte trött, orkade med att ta trappan upp till Wat Doi Kham också........

    SvaraRadera
  4. Ja du som känner till trakterna behöver ju ingen karta.

    SvaraRadera