14 februari 2015

Festival i bergen, anledning JORDGUBBAR !


Byn Samoeng, cirka 50 km från Chiang Mai lever upp en gång om året. Och det ordentligt. När de ordnar Thailands största Jordgubbsfestival i mitten av februari. Området bebos mest av Hill Tribes som utgör stort inslag i aktiviteterna.

Vägen dit är vinglande kurvig, och brant. Vilken gör sträckan dit till ett äventyr i sig. Med nivåer på cirka 1.000 meter över havet. Själva byn efter fem km nerförsbacke ligger på cirka 500 m.ö.h.

Grannen Kenneth och jag tog scooter dit i fredags. Hade tur att hitta, vad vi trodde, byns sista bungalow. Efter en kväll med häftigt party i byn och kylig övernattning två km utanför centrum återvände vi lördag morgon till en överraskande stor festivalPARAD. (Det blir separat bloggande om partykvällen.)











Förbereder tävling i Strawberry Som Tam !

4 kommentarer:

  1. Sköna bilder! Du fick fint ljus på miss Jordgumma.

    SvaraRadera
  2. Jordgubbsfestival.... det ordet borde ramas in i guldram :)
    Härliga bilder!
    /Lung Nok

    SvaraRadera
  3. Riktig gubbfest ser det ut som. Goa bilder! Vet de att jordgubbar allra helst serveras lätt sockrade med aningen upptinad vaniljglass? Villgott

    SvaraRadera
    Svar
    1. De vet nog allt om jordgubbar. Till och med hur man smaksätter vodka med denna goda frukt, vi somnade efter nattfösare av denna smaksatta dryck.

      Radera