16 februari 2015

Festkväll i jordgubbslandet.



Jordgubbsfestivalen pågick i fyra dagar. Med huvudgatorna som marknadsplatser. Genomfartstrafik till Resorter och Guesthouse leddes om på ojämna bakgator.
För att anpassa oss till trafikkulturen drack vi ett par öl till maten innan vi på kvällen körde småvägarna tillbaka till våran Resort. Innan dess hade vi varit med om en genuin festkväll på thailändska landsbygden.


Bland kvällsaktiviteterna, med inträde 30 baht för vuxna och 10 för barn, var det två platser som lockade störst publik. Dels boxningsringen och dels dansplatsen.




Muay Thai boxing blev det ingen riktig fart på. I öppningsmatchen blev en "slagpåse" uträknad i första minuten. En match var mellan två barn, ja redan i 9-10 års åldern går pojkar upp i ringen på arenor i landsbygden. I övrigt verkade det som om arrangörerna sökte boxare bland publiken, den var lång tid mellan matcherna.

Desto fler utmanare på dansgolvet, där motståndare var lättfotade och lättklädda kvinnor i mus-i-kant-kjolar. Ibland dansade enbart kvinnorna som underhållning, ibland kunde män betala för att komma upp på dansgolven och skaka loss ihop med show-damerna. Stor anstormning blev det då alla bjöds upp utan avgift. Bredvid dansgolven stod män som off the record(?) ville (och fick) beröra kvinnornas intima delar och för det lämna arvode i form av en sedel innanför blusen.







Övriga nöjen var de vanliga pilkastningarna och gevärskjutningarna med hundratals mjukisnallar i varierande storlek som pris. På dagtid dessutom turneringar i olika bollsporter både för pojkar och flickor.





1 kommentar:

  1. Kjolar kan man kanske inte kalla det för, det är väl närmast nån sorts girland för att dekorera tightsen? Intressant att det hela ändå verkar familjevänligt. Vi svenska lutheraner får kanske byta glasögon:) Fridens från Villgott

    SvaraRadera