10 februari 2021

Befriande regn gav cykeltur till Chompoo

Två lufttryck hade stämt träff i norra Thailand i måndags. De hade en fight med åska, kraftiga vindar och regn. När den kraftmätningen var över hade luften rensats rejält. Luftföroreningarna hade minskat från mörkröda värden runt 160 till gröna siffror, till och med under europeiska riktvärden som har värden över 25 som hälsovådligt (i Thailand är det gränsvärdet 50).

Som gjort för att friska upp lungorna med en cykeltur. Jag ville se hur långt de kommit med ett tempelbygge i vägrika och cykelvänliga Chompoo, cirka 10-15 kilometer sydost om stan. Efter shopping mall Promenada fortsatt cykling några kilometer på Highway 1317 och sedan in i cykelparadiset.

Wat Si Don Muun tillhör än så länge "unknown Chiang Mai", men när väl turister släpps in och templet är färdigt blir det nog ett stort utflyktsmål, i alla fall för tempelnördar.


 



Många detaljer återstår. Bakom byggnadsställningen av plockepinn står en stor Buddha staty och bakom den ska det täckas med gröna skivor, som är otympliga att på på plats. Det kryllade av barfota arbetare, på bambuställningen 7-8 meter hög, som kämpade med monteringen.


Templets kafé är flyttat till andra sidan vägen. Nu med våfflor på menyn.



I brist på levande katter, dessa miniatyrerna vid kaféets fönsterhylla.


Blev påmind om att den Japanska restaurangen Nekoemon ligger i närheten
och har fortfarande öppet, varje dag. Får bli ett besök nästa gång.


 

Området är både vägrikt och rikt på vattendrag. Ett område med vatten i cirkulation har stora karpar. Där vattnet står stilla bildas gröna alger och man har planterat näckrosor.

 

Klockan var slagen, det blev dags för lunch . . .

 . . . och uppe i luften fanns en vägvisare till Supper.

Och mycket riktigt, en lokal restaurang med fried rice för 35 baht.

Alldeles innan Supper Highway.

Jag tog en annan Highway, nr 106, raka vägen hem.


Väl hemma kollade jag luften på appen i telefonen.




1 kommentar: