09 maj 2011

Mer avtryck från södra Thailand.

"En bild säger mer än tusen ord."

Här kommer lite drygt 10.000 "ord".



"Hur kunde det gå så illa, vad gjorde vi för fel?"
"Får hoppas att nästa liv, som tupp, leder till mindre lidande."
 


Specialiserad banan-försäljning. Alldeles vid vägbanan.

Ananas-specialist - en annan sälja-frukt optimist.  Snacka om FÄRSK frukt.



Med lokalbåt i Phang Nga bukten. Vid denna klipp-ö, Ko Panyee, skapade malaysiska sjöfarare på 1800-talet ett samhälle som helt står på pålar i vattnet. Ungdomarna här har byggt en  flytande fotbollsplan  /Klicka och se den härliga filmen!/

Ut mot öppna havet, mellan Ko Lanta och Trang provinsen.


Jag såg flera överkörda ormar längs vägarna, lyckligtvis ingen levande av den varan. Dock en och annan varan.

Ett strävsamt par som sågar ved vid vägkanten.

Förutom färsk frukt är det heller aldrig långt till läskande drycker, som här iste och iskaffe. Och lika nära är de härliga leendena.



Pippi på fåglar. Vet inte om detta var försäljning eller någon slags tävling. Stor business i alla fall. Dessa burfåglar är populära som husdjur.



2 kommentarer:

  1. Lite mystiskt, faktiskt. Du får ju bättre och bättre följefotograf med dig var gång! Utmärkt reportage, jättefina bilder, grattis! Enda lilla undantaget är helvetsbilden, vore ju så oerhört mycket bättre med en extra sötnos eller varför inte två:)Ronny

    SvaraRadera
  2. Jo men det är just mystiken som var ledstjärna för min "följefotograf" på denna resan. (Det är nog lite thai i honom.)
    Apropå h-e bilden; idag tipsade jag ett team från National Geographic om Hell Park norr om CM, varifrån jag gjorde ett inlägg för ett tag sedan.

    SvaraRadera