22 maj 2011

Valupptakt i Chiang Mai.


Red Skirts värdar morgonluft för Pheu Thai.


I lördags, 20 maj, var det valupptakt inför parlamentsvalet den 3 juli. Pheu Thai har valt Thaksins syster(!) Yingluck till förstaval på sina listor och hon blir alltså huvudmotståndare till Democrat Party med senaste premiärministern Abhisit.
Hon hade valt Chiang Mai, där släkten Shinawatra kommer från, som första anhalt i sin valkampanj. Mötet hölls vid 700 Stadium, där också Chiang Mai FC spelade seriematch i fotboll. Jag avhåller mig från vidare politiska kommentarer.
Håller mig till hellre till fotbollen. Några från politiska mötet anslöt till fotbollsmatchen efter paus, medförande plakat med sitt politiska budskap(!). Och hjälpte till att heja på hemmalaget. Man kunde undra om inte domaren gjorde det också, han gav Chiang Mai FC flera oförklarliga frisparkar i slutet och hittade två ursäkter att få en man ur bortalaget utvisad. Det hjälpte dock inte. Songkhla FC vann rättvist med 4-2. Men det var en underhållande match. På en fin, torr gräsplan,  i motsats till förra hemmaomgången då planen stod delvis helt under vatten. Då under vidriga förhållanden att spela fotboll på, som definitivt inte skulle gått ens i England, enligt mina åskådargrannar.


Chiang Mai har också varit i rubrikerna av mindre trevliga anledningar. Sju personer med nära anknytning till området kring ett speciellt hotell dog januari-februari. Det har cirkulerat misstankar om matförgiftning och kemiska besprutningsmedel. Nu har experter från WHO uteslutit en teori att det rört sig om giftet chlorpyrifos, som framförts från ett team från New Zealand, där ett av offren kom från. Utdrag ur söndagens Bangkok Post;  "We are looking into a toxic substance other than chlorpyrifos," Dr Surasing said. He refused to name the substance, saying only that it was "a pest control chemical".

Det är varken av rädsla för kemiska besprutningsmedel eller kommande valbataljer som jag reser till Europa, med Sverige som utgångspunkt, nu på måndag den 24 maj. Huvudanledningen är en cykeltripp i alpområdet samt att dessutom kunna träffa gamla kompisar.
Detta betyder också att bloggen går in i en viloperiod, kanske till nästa månadsskifte.
På återseende !

7 kommentarer:

  1. Vilken fin final före Europa-pausen, man tackar!
    Alpcykling?? Det finns väl inga liftar som drar upp folk så här års? Eller följebilen kanske gör susen!
    Den där röda lillasystern verkar inte gå av för hackor. Det blir kanske inte så lätt för militären att kuppa bort henne. Men även hon är kanske ändå en av dessa s.k. kålsupare. Ska bli intressant att följa. "Feministvän"

    SvaraRadera
  2. Ja, när man tillfälligt(?) "plockat" bort en s.k. kålsupare, kommer en annan istället. Det går nog inte att ta kål på alla kålsupare - de finns i alla läger . . .

    Faktiskt finns det sommartid liftar som tar alp-cyklister upp i backar - för att cykla downhill. Men jag håller till till följebilen.

    SvaraRadera
  3. Trevlig resa och ha det gott i Sverige! Mvh Susanna

    SvaraRadera
  4. Tack för det Susanna. Ser fram emot att kunna läsa i din blogg hur valvindarna blåser. Hoppas det inte blir alltför stormigt.

    SvaraRadera
  5. "Red skirts" - rödskjortor och rödstrumpor har jag hört talas om, men rödkjolar var något nytt, hehe. Du får ha det så gott på bergsetapperna i alperna. Vi kanske ses när du kommer österut igen vad det lider....

    SvaraRadera
  6. Hej - hoppas du kommit hem till Thailand välbehållen och inte saknar den sköna våren/sommaren i Sverige allt för mycket:-). Det var jättekul att träffa dej igen och du är fortfarande full av ordvitsar. Ha de så gott - kram Suzanne

    SvaraRadera
  7. Arne; Kanske rödkjolar tillhör rödstrumpornas nätverk? Om vi inte ses på fotbollen så kan det ju bli fler anledningar att besöka/passera dig i huvudstaden.

    Suz; Välbehållen, men förkyld (pga kontraster kyliga Norden/varma Östern). Hoppas vi ses snart igen för att fira ännu större vinster.

    Yippee! Nu kan jag åter kommentera utan att ideligen bli utloggad från Blogger.

    SvaraRadera