15 februari 2012

Hobbybilar

I söndags hamnade jag i situationer som gav uppslag till inlägg om bilar. I tysthet och vrål. Med lugn och drag. Två helt olika sidor av bilar som hobby.

Vid 700 Stadium var det Drag Racing för olika kategorier; pickups, personbilar och motorcyklar. Mycket brummande, slitage av gummi, snabba starter, tidtagning och givetvis priser.



Burn out.
Rök ut.
















Som kontrast hade jag tidigare på dagen sett en bil, ämnad för betydligt beskedligare framfart. En 80 år gammal Morris i excellent skick. Ägaren i 70-årsåldern, som har bilen som hobby hade kört den till sin tennisträning på morgonen och var nu tillbaka och vårdade den med polering och putsning in i minsta detalj. Med trasa och tandborste(!).


80-åringen blänker så vackert att fotografen blir synlig på stänkskärmen. Ägaren står i bakgrunden, beredd att fortsätta
skötseln med tandborste(!) i skarvarna. Han har arbetat med handikappade människor (har besökt Sverige i utbildningssyfte)
och vårdar nu bilen som istället för handikappad blir ömt handiklappad. 

3 kommentarer:

  1. Jag önskar att bilägaren och Susannas uteliggare träffat varandra....han verkar vara en snäll människa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast pensionären skulle nog inte ta med uteliggaren i sin välvårdade bil. Det fanns ju till slut barmhärtiga människor på närmare håll (i Bkk).

      Radera