13 februari 2012

Motorcykel med sidovagn, eller tvärtom?

En "kylig" morgon häromdagen hängde jag med två tyska damer och en dito herre på en glidartur med cykel söderut längs floden Ping. Och fick syn på i rubriken nämnda ekipage.
Det som, under en paus, först fångade mitt intresse var en stor tomteluva på huvuden av en liten kille som sprang in i en affär och handlade. När han kom ut satte han sig på förarplats på en motorcykel, med en äldre herre i sidovagnen. Vid närmare titt såg jag att rollerna var ombytta, mc:n var ombyggd till ett handicapfordon där föraren satt på en rullstol i den breda sidodelen. Fiffigt, fyndigt och uppfinningsrikt som mycket är här i detta möjligheternas land.

 


Vid nästa paus höll några byfunktionärer på med att blidka övernaturliga makter, med traditioner långt innan Buddhas läror kom till.
När vi kom tillbaka var den framdukade stora festmåltiden med kyckling, ris, vatten grönsaker, frukt och kokosnöt borta - uppäten av andarna?

"Invånarna" i samhällets stora Andehus, Spirit House, har fått sin veckovisa(?) portion.

2 kommentarer:

  1. Tänk om en sådan kille kunde resa runt i Thailand och inspirera både handikappade och politiker....

    SvaraRadera
  2. Ja, han såg verkligen förnöjsam ut. Han verkade tillhöra ett gemensamhet vid Mc Cain Institute, där kristna missionärer driver sjukhus och där handikappade patienter tillverkar souvenirer till försäljning. Förutom oss stannade även en stor grupp cykelturiser där under en guidad tur.

    SvaraRadera