06 september 2012

Blåvita Chiang Mai FC vinner serien . . .

Fotboll engagerar. I smått och stort. Både spel och "cirkusen" runtikring, med dess enorma, svindlande penningkarusell. Jag håller mig till det "lilla". Chiang Mai FC, om inte tydligt randiga så i alla fall blåvita, är en poäng från seriesegern. Med tre omgångar kvar, i niopoängs ledning. Och ska möta Lanna-rivalen Chiang Rai FC (trea från slutet) på lördag. Det kommer bli min första "bortamatch" att beskåda i Thailand. Tar bussen och ansluter på plats till resten av Chiangmai footballclub farang fanclub.


Här ett klipp från senaste matchen. Spelad på Old Stadium. (uppskjuten sedan den avbröts pga regn för några månader sedan på ordinarie hemmaarenan 700 Stadium).



Svenniseffekt
Ingen svenskspråkig fotbollsintresserad var väl undgått att läsa att Sven-Göran Eriksson har gjort entré i Thailändsk fotboll. Han har ett tvåmånaders kontrakt med Thai Premier League klubben BEC i Bangkok, som teknisk direktör. Första matchen efter hans tillträde blev en överraskande poängvinst borta mot regerande mästarna från Buriram, 1-1. (Matchen gällde kvartsfinal i Thailändska Cupen.)
Mer aktuellt att läsa om Svennis i denna Bangkokbaseerade "svensk"blogg.



Polis ihjälkörd av Red Bull -arvinge.
De många politiska skandalerna i landet står nu i skuggan av Red Bull -imperiets yngste arvinge som med sin Ferrari(!) kört ihjäl en polis på motorcykel, och flytt fältet. Kunde dock spåras genom oljefläckar som ledde till garaget hos familjens flotta villa. Återstår att se hur lindrigt straffen blir för denna vettvilliga körning.
Artikel här och här.

Tillfällig(?) bojkott
I dag står att läsa att thailändare bojkottar Red Bull, som från början är thailändskt (vilket jag inte visste innan denna härvan uppstod).  Frågetecknet befogat eftersom thailändare har en stor förmåga att glömma och gå vidare.

2 kommentarer:

  1. Tror det var en Ferrari , 32 miljoner Baht. Gossen hade tydligen brått att komma hem innan pappa vaknar för lär ha kört i 200 km, mitt inne Bangkok. Wilgot

    SvaraRadera
  2. Ja visst var det en Ferrari. Rättat nu.

    SvaraRadera