09 september 2012

Seriesegern klar! Levererad av C-laget!!!

Chiang Mai FC åkte upp till Chiang Rai med vad supportrarna trodde stora chanser att klara seriesegern.
Man undrade om de verkligen ville det, eller vänta till näst sista matchen, på hemmaplan kommande lördag. Då är det planerat stort firande med speciella festligheter.

Spelarna kommer in på planen. Chiang Mai FC hade betydligt fler supporters bland åskådarna än hemmalaget

Straffar avgörande.
Paus. Mer Leo till Farang-supporters.
Tillbaka till matchen. Det började bra, ledning på straff redan efter några minuter. Men matchen var jämn. De inbitna farang-supportrarna förklarade att Chiang Mai inte ställde upp med bästa laget. Inte ens B-laget utan C-uppställningen!
Det blev utjämning och ny ledning. Utjämning igen till 2-2, då Chiang Rai fick straff i slutminuterna - som reservmålvakten räddade. "Vi" kom undan med blotta förskräckelsen. En poäng räckte för att bli Champions i Regional League 2 North. Två betydelselösa matcher kvar i serien, sedan väntar slutspel mot fyra lag. Ettan och tvåan går upp en division. Fotbollshösten i Chiang Mai är räddad.


Trummande och sång pågick hela tiden, precis framför oss.
Spelarna, i gul bortadress, gjorde vågen och hyllades efter matchen.

Amazing Thailand.
Jag hade fått skjuts till arenan av Red Lion-ägaren (C Mai). Själv hade jag tagit bussen. Märkligt nog hade vi checkat in på samma hotell i Chiang Rai. Så det var smidigt att komma till fotbollstadion. Efter matchen blev resan tillbaka till hotellet något komplicerad och fördröjd. Kevin, som ägaren heter, hade glömt stänga av lyset på bilen och batteriet var stendött. Försök att koppla tll kompisens batteri var lönsöst. Men under tiden hade thaifrun funnit räddningen. En polisbil. Kevin fick låna polisens batteri för att starta bilen, skiftade sedan tillbaka. Inte nog med den vänligheten. Polisbilen lotsade till en affär som säljer bilbatterier. Stängt givetvis, detta var runt 9 på lördagskvällen. Men polisen fick ägaren att komma och öppna för att sälja ett batteri på övertid.

1 kommentar: