05 maj 2014

Skakig Jordbävning i Chiang Rai

Det mullrade och skakade. Tittade ut om något tungt fordon passerade. Då kom ett kraftigare skakande, jag behövde hålla i bokhyllan så den inte ramlade. Det skakade så jag blev skakis!!!

En kraftig jordbävning, 6.3 på Richterskalan, skedde 27 km söder om Chiang Rai. Nära korsningen där väg 118 och Highway 1 möts.

Det märktes ända till Bangkok där höga byggnader skakade.
Vid "pressläggningen" inga uppgifter om personskador.

Tillägg: Mer bilder i Bangkok Post´s artikel.

Tillägg: 1 död, 20 skadade. Av de över 100 efterskalven var ett femtiotal under 3,0 på Richterskalan. 41 var mellan 3,0 och 3,9. 13 var mellan 4,0 och 4,9 och fem var i intervallet 5,0 och 5,2. Mer detaljer i dagens (6 maj) Bangkok Post.

Några bilder finns redan på sociala plattformar.

 

























Uppdatering: Även stora väg 118, nära Charin Garden, fick skador.

En mindre lokalväg blev i betydligt sämre skick.

3 kommentarer:

  1. Otäckt....hörde att några grannar på gatan kände av efterskalv här i Bkk nu i eftermiddags. Var rädd om dig!

    SvaraRadera
  2. Inget vidare när naturen ger sig till känna på det här viset. Jag ringde en vän, som är lärare i Chiang Rai, dagen efter skalvet. Hon berättade, att de hade "jordbävningslov" i tre dagar. Även om det kan vara trevligt med lite extra ledighet vill man säkert inte ha det av den här anledningen.
    /Lung Nok

    SvaraRadera
  3. Extra lov på skollovet. Det var orginellt. Det var varit cirka 400 efterskalv, några så kraftiga som över 5 på Richterskalan. Morgonen efter dundersmällen kände jag att sängen gungade vid 8 tiden på morgonen då jag just hade vaknat.

    SvaraRadera