25 maj 2014

"Planen" vattnad, för Inthakin Festival parad

Liksom fotbollsplaner som vattnas för att ge bättre "flyt" gjordes på samma sätt  med asfalten där en stor procession drog fram, som start på årets Inthakin Festival.

Det svalkade något i den pressande solvärmen. Firandet äger rum vid Wat Chedi Luang, där stadens City Pillar förvaras.

Firandet gäller stadens grundande och pågår 25-31 maj. Det är alltså inte en religiös festival. I templets angränsande områden har byggts upp festplatser med tombolas, pariserhjul, pilkastning med priser, matstånd med servering på gatan utanför (på kvällar avstängd för trafik). Inne i själva tempelområdet blir det i veckan musik- och dansuppvisningar på kvällarna och folk kommer att vallfärdas och lägga blommor i kolossala mängder på speciella platser, mest vid nyuppförda monumentet där City Pillar nu förvaras Se också tidigare inlägg som berör ämnet.

Färdvägen vattnas, en cyklist passar på att få lite svalka innan grupperna kommer.



 

Som i alla parader, en ambulans i slutet.
Små, men flest vuxna gick i paraden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta vattenhålet, där man delade ut vätska var ett populärt stopp.
 



I nyuppförda byggnaden förvaras City Pillar. Kvinnor får ej gå in. Bevakningen sköts av väggfasta soldater.

Säg det med blommor . . .

För övrigt så har militären tagit ett allt hårdare grepp om makten i landet genom att avsätta den lagstiftande senaten. Dock är de flesta tvkanaler åter i sändning, inhemska kanaler kontrollerade. Möten med fler än fem personer där man kan ana politiskt inslag är ej tillåtna. Även om inte idrott och politik hör ihop så har helgens omgång i fotbollsligorna inställts. Denna bloggen intar en låg profil i nuvarande politiska läget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar