16 augusti 2014

Vetenskapsmässa med Teknologi, Mammut och Dinoskelett

Om du är i Chiang Mai, passa på att se denna mässan vid International Convention and Exhibition Center. Alla salar och inomhusutrymmen är tagna i anspråk. Utomhus ståtar de spektakulära skeletten från två dinosaurer (ett är 30 meter).  Man väntas ta emot över en miljon besökare. Pågår 12-28 augusti. (Tidigare felaktig uppgift får skyllas på skrivfelsnisse på Chiang Mai City News.)















Evenemanget arrangeras av ministeriet för vetenskap och teknik för att sammanfalla med National Science Day den 28 augusti Detta blir första gången den årliga Evenemanget hålls utanför Bangkok.

Innovationer från Thailand kommer att visas för att inspirera ett intresse för naturvetenskap och teknik, med höjdpunkter inklusive en presentation av Lanna jordbruksteknik, en Ice Age utställning, robot-mammut och en 4D-film. Inträdet är gratis.


Hela bjässen, svårt att få med hela på en bild.

Intressant att mitt besök sammanföll med en stor grupp munkar.

Magic touch. En kvinnlig vetenskapare förklarade.

Bild som ovan, förstorad. Så han myser bakom glasgloben.
Små munkar hittade andra intressanta sysselsättningar.


Fixa en sårskada var en annan vetenskapsgren som många ungdomar gillade skarpt.

Där finns också en massa stånd med försäljning samt en stor food Court.
 


Mammut, som både rörde på sig och vrålade.

Det fanns även ett Svenskt inslag; Alfred Nobel (vem annars) med bild och text på nobelpristagare. Det enda andra ickeeuropeiska inslaget var från Tyskland. En utställning från Göte Institutet, fast de hade stavat på konstigt; Goethe.  Kina och Japan har varsin lite undanskymt monter - om insekter!

2 kommentarer:

  1. Göte hittar allt, det bara är så! Genomtänkta och bra bilder! Nu har jag också varit på utställningen. Ganska kul. Tom Tits Experiment i Södertälje är mindre och bättre. Fast som sagt, i Södertälje. Ryggdunk från Villerman

    SvaraRadera
  2. Fina bilder! De inspirerade mig till ett besök i dag!

    SvaraRadera