10 oktober 2014

Istid inne. Svalare utomhus.

 
Nyss inkommit.
Börjar utomhus. Det har varit ganska behagliga temperaturer sedan några veckor tillbaka, och än behagligare väder är på gång. Regnperioden är som sagt (i förra inlägget) på reträtt. Det svala perioden på ingång. Det betyder sjunkande temperaturer framför allt kvällar och nätter. Dagens metereologiska rapport visar 3-5 grader lägre temperatur i början av nästa vecka; som lägst 17-22 grader (tidig morgon) och högst 30-32 grader Celsius (sen em). Med ostliga vindar 15-30 km/hr. Fortfarande med risk för åskskurar som föregås av kraftiga vindbyar. Det betyder att "vintergarderoben" ses över, täckjackor finns redan till försäljning.


Exotisk med is året om.
När man pratar om is i Thailand tänker man väl först att ha till drinken. Men en ny istid har kommit till landet. Sedan flera år har man haft isrinkar i Bangkok. Nu även i Chiang Mai. Det har blivit inne att åka skridskor, med eller utan klubba. För några månader sedan hade man en tävling i konståkning i Chiang Mai, och nu i helgen en ishockeyturnering.
Det är nya Central Festival Plaza som ståtar med denna begivenheten som är i bruk året om. Allmänhetens åkning varvas med fasta tider för ishockeyträning. Och nu alltså en hockeyturnering, med lag från Chiang Mai och Bangkok.





Nedsläpp, men var är pucken?

Nästan mål.
Slagskott.

Fighting face.
Maskerad med extra skyddsnät.

Tekniken på isen är väl si och så, men utanför rinken i toppklass.


Utvisad.
Målvaktsreserv!












2 kommentarer:

  1. Bara att gratulera....hockey, de ä kul dä!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst ja, du är hockeymorsa också. Visst blir det kul med dråpliga situationen på amatörnivå likt denna.

      Radera