06 oktober 2014

Vatten vatten - med strömhopp och strömavbrott

Regnperioden i norra Thailand är på tillbakagång. Det kommer säkerligen mer regnskvättar innan den svala perioden gör sitt riktiga intåg. Det gav en rejäl åskvädersalut besked om i söndags. Från klarblå himmel till helgrått och kraftigt piskande regn på ett par timmar medans jag var inne i det stora nya varuhuset Central Festival Plaza. Med strömavbrott som följd. Ett reservaggregat gav ledljus men rulltrapporna i alla fyra våningar blev att traska ner och upp i. Jag undrade varför i hela friden folk gick uppför, men anade snart att de var på väg till parkeringsdäck.
På markplan stod folk och väntade att stormen skulle bedarra så de kunde nå sina parkerade fordon utomhus. Ordinarie taxi och Red Songtaew hade fullt upp, framdirigerade av varuhusets vakter, att forsla turistande kineser och ungdomsgrupper.



Jag hann inte räkna hur många som åkte med.
Men ett bra läge att slå passagerarrekord.

























Det har ändå inte regnat speciellt mycket i år. Landets vattenexperter spår problem med vattenförsörjningen och vädjar till bönder att inte starta en extra risodling som vore beroende av konstbevattning. De flesta vattenreservoarer har långt under sin normala kapacitet och någon risk för översvämningar i centrala delarna finns inte.

Vattenfallen har sin dragningskraft året om och har för tillfället tillräckligt med vatten för våghalsiga äventyr. I lördags åkte jag cirka tre kilometer upp mot Wat Doi Suthep och stannade vid Huay Kaew vattenfall alldeles intill vägen. När jag fick syn på två amerikanska tjejer som klättrade uppför de skarpa och slippriga kanterna till en avsats var jag beredd med kameran för att plåta ett eventuellt olyckligt fall. Men de klarade sig både upp och ner i vattnet.



2 kommentarer:

  1. Fina vattenbilder! De två sista ser fullkomligt livsfarligt ut. Det regnar här i Bangkok också, men jag håller mig inomhus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det såg än mer livsfarligt då de klättrade upp !!! Så du är tillbaka hemma efter att ha varit himma.

      Radera