07 april 2015

Naturens BLOMBORD

"Över ån efter vatten"
Det är alltid svårt att orientera sig i en ny stad. Det tar några dagar innan begreppen börjar klarna. Och restauranger och kaféer hittas. Dock, redan första dagen i Ranong såg jag ett kafé alldeles i närheten av hotellet, men det verkade så öde, stängt och övergivet att besök uteblev.
Nu efter fem dagars suktande efter luftkonditionerade andningshål upptäckte både Bengt och jag (oberoende av varandra) att detta stället erbjuder både lunchmat och ett separat café. Och inte vilken bonnkafé som helst, utan välrenommerade Bon Café. Vi hade verkligen cyklat "över ån efter vatten".
Mitt besök resulterade (efter fikat) i foton på uteserveringen. Hettan hade lämnat sittgrupperna oanvända, dagens skörd av nedfallna blommor gjorde platsen fotogenisk. Än bättre blev det när fotointresserade kaféägarinnan kom ut och var modell.

Ingrid
Nästa dag gick jag tillbaka till restaurangen för lunch och "häng" i separata caféet. Samtidigt ville jag visa bilderna för ägarinnan (hade sett att det fanns en dator för allmänt bruk). Hon blev återhållsamt glad och noterade adressen till bloggen. Gissar att den sprids bland hennes vänner och valda bilder läggs ut på hennes FB. När hon såg Bon Café i svenska texten sa hon att kaféet heter i Coffee. i som i Ingrid, som hon heter!
Föräldrarna träffades i Australien och bor bakom kaféet. De får ibland besök av turister som tror det är en allmän park, så de får många vänner. Pappan är thai och ursprunget till hennes namn är att mamman kommer från Lettland (Latvia).




Kaféets djungelskog med "gulregn".







2 kommentarer:

  1. Superbra! Väldigt dekorativt och smakfullt. Även ägarinnan mycket väl vald;) Verkar som du lyckas vara både framfusig och trevlig. Snyggt jobbat! Allgott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Försöker att alltid uppträda naturligt, vilket var lätt gjort i den naturen.

      Radera