05 december 2011

Högst uppe PÅ Thailand, igen.

Glada att ha nått Thailands tak.
(Klicka för större bilder.)
Återbesök på Thailands högsta punkt. Doi Inthanon, 2565 meter över havet. Kanske krävs det "tredje gången gillt" för att ett besök dit upp ska bli helt perfekt. Förra besöket till höjden var ingen höjdare. Nu var vädret betydligt bättre. Visserligen mulet vilket tog bort den milsvidda utsikten, men ändå bra sikt i omgivningen.
Resan arrangerades av en studentgrupp från Chiang Mai University. En svensk kompis, Ivar, hade fått nys om detta och fixat in oss på utflykten. Vi hann också med några vattenfall i Nationalparken. Temperaturen var för thailändare riktigt exotiska. Mitt på dagen max 20 grader, som kallast bara 0,5 grad klockan 6 på morgonen. Vissa thailändare hade pälsat på sig hela vintergarderoben. Lika viktigt som att skydda mot kyla (svalka) var nog att visa upp kollektionen.






Så här kallt var det - tyckte/trodde vissa.

Mae Klang Waterfall.






1 kommentar:

  1. Kan intyga att det var en fin tur. Geografiska Institutionen ordnar utflykter av det här slaget varje helg men jag undrar ibland om vi är de första faranger någonsin som följt med.De annonserar bara på thai så de är inte så lätta att hitta.

    SvaraRadera