14 december 2011

Royal Flora officiellt öppnat. Storslaget.

I dag öppnades Ratchapreuk 2554 / Royal Flora 2011 officiellt. Allt var på sin plats, och jag med.

Kunde inte motstå frestelsen att vara där öppningsdagen. Gjorde det bekvämt och tog gratisbuss som går skytteltrafik var tionde minut hela dagen. Ganska mycket folk inne i parken, men ingen trängsel. Likaså biltrafiken som fungerade utan störande köer. Märkligt nog. Kanske har befolkningen i och kring huvudstaden ännu inte hämtat sig efter de svåra översvämmningarna - som fortfarande pågår i vissa områden.
Jag kom dit just före skymmning och var vid detta besöket mest nyfiken på ljussättningen i rabatterna innanför entrén. Och blev inte besviken, det var rent magnifikt. Hann också med en runda i den ena av de två stora utställningshallarna, med blomster- och trädgårdsanläggningar, också grandiost. Om jag förstod programmet rätt kommer man att skifta tema i dessa utställningar. Jag kommer garanterat göra återbesök, flera gånger. Inte minst för kommande fyrverkerier och annan underhållning. Komplettarande album efter fler besök, klicka.

Imagination Light Garden.

2 kommentarer:

  1. Tack för den förhandsinformationen och fin bild - kommer till Chiang Mai 10 januari och fick fribiljetter med våra AirAsian flygbiljetter.

    SvaraRadera
  2. Karin, ta god dig på dig, det finns mycket att se. Runt hela området går eldrivna vagnar som stoppar vid vissa stationer. Man kan hoppa av och på efterhand.

    SvaraRadera