29 december 2011

Tuppfäktning, igen. "Bakom scenen" samt filmsnutt.

Inte långt ifrån helvetesparken såg jag en stor folksamling med tivolilikande tält. Givetvis måste jag dit och kolla. Tillställningen var en tuppfäktning. Med två mindre arenor och en huvudarena, där det gapades och tjoades hejvilt. Vadhållning pågick medans två tuppar krigade så fjädrarna rök. Ingen av tupparna ville ge sig, det var ägaren till den ena som gick in och plockade upp sin skyddsling.
Vid sidan om sköttes tupparna som små babies. De tvättades med våtvarma trasor, matades och syddes ihop efter bataljerna.
Filmen ses med fördel i helskärm. Min första filmning, med ny kamera. Nikon coolpix S2500, en liten lättviktare med fullgott resultat.






















2 kommentarer:

  1. Suveränt, helt klart! Vem kunde tro att det går att göra en riktig dokumentärfilm med en så liten kamera;)Och imponerande att du fått in filmen i datorn och sen till internet. Fast Du får kanske djurvännerna på dig tuppfajten. Ser fram mot fortsättningen. Lite fina hundar kanske? Holger B

    SvaraRadera
  2. Är riktigt nöjd själv. Publiceringen "vet i f-n hur det gick till", men till slut började tupparna röra på sig, först i youtube och sedan i min blogg.

    SvaraRadera