20 juni 2012

Europa x 2 i Chiang Mai


Centara Duangtawan (hotellet där jag går på gym och poolen) slår på stort under EM i fotboll.

Optimistiska köpmän får nog mängder av tröjor över.
Centara har full koll på turneringen.
Fotboll är enormt populärt i Thailand.
EM slås upp stort i massmedia och inte minst på stortbarer och större hotell. Den ledande sportkanalen Truevision missade rättigheterna att sända. En uppstickare snodde sändningen och det har ställt till ett stort rabalder ända upp i regeringen, men nu är det försent att ändra, uefa sätter stopp. Alla matcher går ändå att se på marknätet i Thai TV. Fastän matcherna går mitt i natten, starttid 01.45, är tittatsiffrorna höga, och med det strömbörbrukningen som ökat tydligt under nattimmarna. Vadslagning är också "hett", flera ligor har åkt fast för att ha anordnat spel på matchresultat. (Allt spel och vadslagning förutom spel på hästkapplöpning(!) och statligt lotteri är förbjudet i Thailand.)
Själv har jag vakat in Sveriges två första matcher, det blev till och med en krogrunda inför andra matchen. Sista matchen skippade jag (möjlighet finns att se repris kl 16.)


Ett annat Europa-arrangemang är en pågående filmfestival, med fritt inträde. På mer lämpliga tider, eftermiddagar och kvällar. Har sett en riktigt bra film, Sonny Boy, familjeglädje- och tragedi under 30- och mörka 40-talets Europa. Och två filmer som var "så där". Avstår resten av filmfestivalen, inklusive två svenska filmer.

Nu överger jag det på sina håll skakiga Europa och återgår till det genuina, exotiska Thailand. Avresa i morgon till en spökfestival i Dan Sai utanför Loei, cirka 400 km härifrån. Hoppas på bra bilder för kommande inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar