03 november 2014

Fotoutställning nostalgiska Biografsalonger

Som omväxling till allt ståhej kring Loy Krathong ett tips; Lanna Architecture Center som tillhör Faculty of Architecture Chiang Mai University är en gammal vacker byggnad i sig. Just nu pågår också en utställning med bilder från gamla nedlagda Biografsalonger i Sydostasien.
En fanatiker har gjort en fantastisk research i ämnen, kan du inte se utställningen så finns en del samlat här. Efter lite mer egen research hittade jag salonger från Thailand här.

Byggnaden byggdes omkring 1890 och har nyligen restaurerats. Den ligger på Rachadamnoen Road (Sunday Walking street), vid korsningen Phrapokklao Road. Templet Wat Chedi Luang är ett tydligt riktmärke från byggnaden.

Affisch inne i områden, affischer finns också vid ingången. Wat Chedi Luang och Phantao i bakgrunden.
Biograf från Laos.

Biograf SCALA, Bangkok. Den enda kvarvarande fristående biosalongen i regionen.
 
Närliggande templen ur en annan vinkel, från staketet till andra våning.
Återanknytning till Loy Krathong. Wat Phantao har speciellt firande med en massa ljus i tempelgården, och pappersballonger (Khom Loy).

En biograf som jag inte hittade bland utställningsbilderna är en från Chiang Mai, korsningen Chang Klan / Sri Donchai, mittemot Pantip Plaza. Den gamla vackra fasaden till den biografen täcks nu med annonsaffischer, där även bloggen fått en gratisannons.



På kvällen skiftar budskapet färg. Omvärlden kommer till Chiang Mai, Thapae Gate.
 
 
Så här såg den ut när det begav sig.

Och så här ser en drömsk framtid ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar