29 oktober 2015

Elephant Parade nära city

Ett inflammerat högerknä och motsatt höft som spökar håller mig för närvarande inne från undersökande blogglistik (nyskapat(?) ord).

Från egna bildbanken tar jag istället fram materiel som handlar om Thailands nationaldjur. För något år sedan såg jag ett pågående bygge, som jag förgäves försökt hitta tillbaka till - tills för en månad sedan. En fabrik med tillverkning av elefantstatyer. Eleganta sådana. Vissa så unika att det bara finns ett exemplar av. Andra i masstillverkning. Kändisar och företag är bland artisterna och kunderna. Är man duktig kan man även måla sin egen.
Tillverkningen ligger nära stan, men ändå osynligt för allmänheten. Butiken däremot ligger på gatan med musikklubbar, Riverside restauranger och konstutställningar; Charoen Rat Road (norr on Nawarat Bridge).

Sedan starten 2006, då grundarna fick idén efter att ha sett och räddad en elefantunge som fått ett trasigt ben efter att ha trampat på en landmina, har företaget vuxit stort.
Med utställningar världen runt. Och nu har turen kommit till Bangkok, där elefanterna ska vandra från Siam Paragon till Asiatique och avsluta i Lumpini Park.

Här bilder från "gömda" tillverkningen.

Välkommen in. Det var fritt fram att plåta.









1 kommentar: