16 oktober 2015

Lahu hill tribe by och vattenfall

Innan jag sökte regnskydd hos "gatuköket" nära vildmarken utanför Chiang Rai (nyligen i bloggen) hade jag klättrat upp och ner till två vattenfall och vandrat runt i en liten by tillhörande Lahu Hill tribe. Mannen som rökte så han ibland dolde hela ansikten berättade att Lahu-folket har det bra i Thailand, jämfört med Kina och Myanmar som de ursprungligen kom ifrån.

Lahu är ett stort begrepp, att exempelvis Hmong var en undergrupp till Lahu hittade jag i Wikipedia.


Till vattenfallen.

Upp . . .



. . . och ner.



Blev avrådd att köra till en utsiktspunkt, farlig dålig väg sa en guide som hade kört två turister hit med songtaew. Var glad att ha lyckats manövrera scootern utan att halka och välta på den urgröpta fårade vägen till vattenfallen, så avstickaren till view point får vänta till torra svala perioden. Från byn var det asfalt- och betongvägar igen. Som kändes nååågot säkrare.














Den övre bilden med rök i ansikten testade jag hos fotogruppen till fotoutställningen i januari, men fick nobben. De andra är aningen oskarpa.

2 kommentarer:

  1. Intressanta och spännande utflykter du gör.
    En del av dessa miljöer finns väl inte kvar om några år.
    Och inte verkar du vara rädd av dig heller
    Roligt att läsa och se bilder från dina eskapader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bergsfolken (Hill tribes) lär nog bli kvar i bushen. De är djupt rotade i näringslivskedjan, med odlingar av grönsaker, sallad, kaffe med mera.

      Radera