25 juli 2012

Framme i Chiang Rai - och Chiang Mai

Tur med vädret.
Dagen innan båtfärden hade det regnat hela tiden i Thaton (då jag precis kommit in i hotellet i Fang). Resan på floden flöt på med lite skvätt från forsarna men med regnet synligt bara på avstånd. Och dagarna i staden började med klarblå himmel, men blev bättre vid lunchtid då molnen skyddade, utan att fälla regn. Denna gången tog jag med kameran och kan visa den vackra Clock Tower (gjord av samma konstnär som skapat White Tempel). Klocktornet har ljud- och ljusspel varje kväll klockan 19.


Lördagskvällar har Chiang Rai sin stora Walking Street market. Denna kvällen väldigt varmt, 27 grader kl 19, och vindstilla. Trångt och svettigt i folkvimlet. Småbarn som följer med säljande föräldrar behöver ibland ett eget tillhåll, flickan på bilden har även en egen liten skärm med barnfilm.


I söndags hade jag bestämt att ta bussen hem. Hade fått nog av backar för denna cykelturen. Men gjorde en avstickare till ett vattenfall, knappt 30 km utanför staden, söderut. De sista 5 km bara lindrigt svagt uppför. Och med en vandring 1 km genom en väl uppröjd stig genom djungeln. Trippen till Khun Kon Waterfall var väl värd mödan. Ett fall på 70 meter rakt ner till en pool, som inbjuder till uppfriskande bad.
























Hemresan med suveräna, bekväma Green Bus. Eget brett säte.

En amerikanska bjöd på en festlig bild. Hon fick lite kondensvatten på sig från luftkonditioneringen.


Under maten, på väg till lägenheten, hade jag tid att tänka tillbaka på utflykten.
Tillbakablick; Utsikt, en bit ner efter de värsta backarna.

Sticky Rice Shan style, fisk i 5 små skålar och Springrolls. Gott !


















Tur med vädret fortsatte. Bussresedagen och nästa dag regn hela tiden. (Hade inte varit kul att cykla). Nu uppehåll efter två dygns ihållande regn. Ovanligt, det brukar regna mest som lokala åskväder på eftermiddagarna. Men detta regnet tillhörde en tropisk storm (se länk förra inslaget) som drog in över Kina, nu på upphällningen.




2 kommentarer:

  1. Stiligt, svalkande och smakfullt! Lyxbuss och lyxlunch kompenserar ju för en hel del. Fast syltan verkar ha haft svårt att få till doseringen på maten. Eller personalen kanske visste att du äter som ett cykelbud? Valle (som saknar de trevliga inläggen från Bangkokbrudarna)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, returresan med lyxbussen var väl avvägd (slapp regnet från stormen "Vicente") och stora supergoda lunchen (på ett nytt favoritställe) satt perfekt efter bara en macka på bussen hem.

      Radera