17 maj 2015

BRAND i Chinatown Chiang Mai

En fastighet med mycket brandfarligt materiel brinner nära Warorot Market, den delen som benämns Chinatown. En lagerlokal och butik med dekorationer för kinesiska och buddhistiska högtider, bland annat stora stearinljus, kulörta lyktor och även smällare enligt uppgift. Mycket bestående av papper och plast.

En munk berättade att brandchefen varit i Sverige och fått utbildning. Munken hade själv varit brandman i civila livet och arbetat under Chiang Mais brandchef, som nu ledde släckningsarbetet.  Aktivt i högsta grad.






Brandchefen högst upp på stegen.
Munken, före detta brandman.
Chefen.
Brandchefen uppe i elden, spanar och ger order.
Rökdykare, rätt utrustad för ändamålet.
Rökdykaren pustar ut.

Fler rökdykare.
 


Brandchefen, uppe till höger. Släckningsarbetet fortsätter . . .

4 kommentarer:

  1. Nog inte så kul att bylta på sig sådär när det är 37C redan utan någon brasa. Man får väl läsa den thailändska morgonpressen om hur illa elden spridit sig. Vallter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt innehåll i de 4-5 våningarna blev helt förstört. Troligen kom ingen människa till skada. Brandbilarna fyllde på sina tankar från vallgraven (såg jag både före och efter Svenska cupfinalen, som jag bevittnade hos Håkan och som Blåvitt vann, yippii). Klockan 23 fortfarande stort pådrag med efterarbete vid branden.

      Radera
  2. Skönt att ingen kom till skada.... Det är trångt mellan husen i de där kvarteren.
    /Lung Nok

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt trångt, ändå fick de in åtta brandbilar !

      Radera