19 april 2013

Nöjd - efter 700 kilometer.

Den avslutande(!) cykeletappen, till Chumphon, blev 95 km. Då hade den sammanlagda cykelsträckan snurrat fram till 710 kilometer. Och jag var väldigt förnöjsam med det. Cykelbehovet var mättat. Det blev åter en härlig dag för cykling. Fortsatt längs små vägar som "slickade" kusten. Genom stora skogar av oljepalmer. Med perfekt väder, mulet och bara stänk av regn. Det kändes toppen, och det kändes lämpligt att avsluta cyklingens del av resan just när det kändes så. Fortsättning av resan blir med tåg till Bangkok, för intressanta möten där. Men jag kommer att hålla mig kvar i "norra södern" ett tag till, med cykeldagsturer.



Oljepalmens stora klumpar av fruktkött. Avlastning till en uppsamlingsplats.

Kokosnötter skalas med ett vasst verktyg. 4-5 hugg och skalet är av.

Bonusbild. En 10-poängare dagen till ära då Blåvitt leder Allsvenskan på just 10 poäng. Delar av Thailands fiskeflotta håller med.

Korta bitar behövde jag cykla på Asia Highway 4. Bland hemvändande Songkranfirare. Som Autobahn en semestersöndag.
När det var 24 km kvar fick jag se en skylt Shortcut to Chumphon. Korsade Highway och fick en lugn avslutning, sista kilometern till och med guidad av en mc-kille till järnvägsstationen.

En av alla Rural Roads (lantliga vägar). Sista biten till Chumphon.
Ett perfekt cykelstråk, som även andra upptäckt.

6 kommentarer:

  1. Ser verkligen härligt ut, vilka fina bilder! Blir ju bara bättre och bättre! Sen tycker jag att hyllningen till bollsparkarna i Göteborg går lite väl långt, de har ju trots allt inte fler poäng än MFF men väl något bättre målskillnad. Och gamla fina HIF flåsar i nacken på fjärde plats. I Chumpon ska man akta sig för den där servitrisen med blå naglar. Hon är en s k stalker. Lycka till med Bangkok, förresten. IKEAs Pepparkaka Citron är väldigt bra. Fridens! Wallter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för goda råd, och hyllning. Apropå bollsparkarhyllning; man ska glädjas när tillfälle ges (det kan komma bistrare tider).

      Radera
  2. Otroligt fina ställen du har hittar. Inte visste jag att de där små frukterna kommer från oljepalmer, alltid lär man sig något nytt. Du hör väl av dig när du kommer till storstan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att vara på upptäcktsfärd. Ja, kommer att avisera ankomst i god tid innan ni packar bikinin för semesterresan.

      Radera
  3. Håller med ovanstående angående dina fina bilder. Jag tycker själv att cykel är ett utmärkt sätt att frakta sig, både hemma och i Thailand. Farten är lagom för att man ska hinna se det mesta längs vägen och det är lätt att stanna till och slänga upp kameran.
    Nu är det Sverige och jobb som gäller för min del fram till oktober. Då kanske vi ses i Chiang Mai.
    Ha det gott och "keep up the good work here"!
    /Lung Nok

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, kul med en hobby vars resultat man också kan dela med dig av. Hör av dig när du kommer till C M. Kanonfina cyklar finns att hyra om man inte har egen.

      Radera