03 april 2013

Unseen Thailand - Sathing Phra.

"Unseen" är väl lite missvisande, nog har platsen setts av lokalbefolkningen i hundratals år. Men inte många turister besöker. Sathing Phra ligger cirka 45 km norr om Songkhla. Under mitt besök där såg jag ingen annan farang.
Det brukar ta några dagar att få grepp på en ny stad. Jag fick nog koll på det mesta i denna lilla "håla" på en eftermiddag. Ett axplock ses i bildserien, redigerat under ett fikastopp vid Amazon Café.


Vid beachen hälsar Kalle Anka välkommen, med wai-hälsning.
Klängapa på färgmatchande moppe.
Han kom leanes med e ko.
Middag, fisk, medans trafiken dundrade förbi. Bodde i Bungalow 20 meter ifrån.

4 kommentarer:

  1. Helschysst, som vanligt. Däremot kan man bli lite orolig för det planerade FAB besöket. Nog bäst att påminna om att det är ett tjänstebesök och ingenting annat. Det blir inget traktamente om du bara tänker sitta och sjunga duett med Susanna om era fina bloggar. Nej nej. Det läsekretsen vill veta är fakta, fakta och åter fakta. 1. Vad kostar punschen. 2. Läggs linneservetten på rätt sätt runt flaskan i ishinken? 3. Vad är det för sylt till pannkakorna? 4. Var köttbullarna på blandfärs eller smakar de buffel? 5. Var det OK att tända en cigarr efter maten eller? 6. Verkade valet parking OK eller blev det skrapsår på hojen? 7. Hade hovmästaren några problem med att ta beställningen på svenska? Etc,etc du vet ju själv hur det ska vara! Epikureus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, oj, oj såna krav. Får nog förhandla om förhöjt traktamente till nästa gång.
      Hur var det förresten med traktamenten under resan. Behöver jag visa upp kvitton eller kom vi överens om bestämt belopp per dag. Vid ett restaurangbesök fick jag nämligen summan skrivet i kyparens handflata. Hade inte hjärta att be om det kvitton. Men kommer bestämt ihåg att den middagen kostade 65 baht.

      Radera
    2. Fakta kommer var så säker Epikureus, cykel-Arne får kanske följa med och hålla ordning :)

      Radera
    3. Med detaljerade fakta kanske Epikureus med flera också spär på doneringskontot.
      (Ordningsman Arne har fått förfrågan, via mail, att följa med.)

      Radera