07 april 2013

Pak Phanang - småstadsidyll

Det är många som gett sig på att beskriva "Det Riktiga Thailand". Pak Phanang är verkligen en stad "off the beaten track" och hör definitivt dit. EN 7eleven, EN Tops Market, ETT kafé med a/c, ETT Tesco Lotus och ETT fräscht hotell är vad som sticker ut från från i övrigt genuin gammaldags miljö. En stor flod genomkorsar staden och mynnat ut i havet. Fiske är huvudnäringen, den lokala fiskmarknaden är strategiskt koncentrerad till ett färjeläge där också en alltmöjligt-marknad finns. Små passagerarfärjor pilar över floden i ett kör, från kl 06 till 21. Det kostar en (1) baht, inklusive cykel att åka över.
Något annat som "stack ut" var en turistande farang med cykel. Överallt möttes jag av hjärtligt glada leenden, hallo-rop, (försök till) samtal och tummen upp.

Färjor i skytteltrafik över floden.

Stora fiskebåtar och små fiskar. Mannen som vänder fiskar för torkning var glad att bli plåtad.



Barnkammare med fläkt . . .
. . . och tv med tecknad film.












Fiskhantering



4 kommentarer:

  1. Vilken spännande trip, här har väl ingen svensk journalist varit gissar jag? Ses snart, cykla försiktigt nu

    SvaraRadera
  2. Superbt! Vilken motivkänsla! Stora fina bilder som är en fröjd att se på (kan du inte visa Susanna hur du gör för att visa stort?) Tror du hotellet är vattentätt om man skulle vilja komma dit över Songkran? Stor respekt från Farbror Fridfull

    SvaraRadera
  3. Kanske inte Susanna, men nu är det ""tomrummet" avbetat. Försiktighet är mitt signum. Ses.

    Hon vet nog Fridfull, men vill väl inte bli "bestulen" på mästerverken. Vattentätt ja. Och ingen risk att bli rått överfallen med iskallt vatten av hänsynslösa faranger.

    SvaraRadera