29 april 2013

Utlovad fortsättning från Bangkok . . .

Utlovade länkar till hjälp-projekten i Bangkoks slum kommer här. Jag är visserligen inte hemma än, men ju förr desto bättre . . .

När utbildningen kommer igång blir det "andra bullar".

Susanna är på sluttampen att starta en utbildning för ungdomar som vill lära sig matlagning. Mest med inriktning på internationellt kök, för att eleverna ska kunna slussas ut och få attraktiva arbete "ute på stan". F.A.B. - Food Academy Bangkok - är namnet på det projektet. Bäst information fås givetvis från hennes egna hemsidor. Båda har bankgironummer för donationer.
1. http://bangkok-life-susanna.blogspot.com/.  Startsidan, där hon blandar med allmänna inslag.
2. http://foodacademybkk.blogspot.com/.  Speciellt för projektet.

En del av lokaliteterna hos Food Academy Bangkok.
Förrådslokalen hos Hang on Hangers.

Annika har sedan några år igång flera projekt på gång. Det främsta är Hang on Hangers (Klicka för en film). Ett genialiskt sätt att få kvinnor i arbete med en syssla som de kan utföra i sina respektive hem. Det har redan fått stort genomslag. Men Annika nöjer sig inte med det. När hon vistas bland människorna i slummen ser hon också många sargade livsöden. Det mest akuta just nu är några "hus"byggen som saknar ekonomiska medel att färdigställas, se denna länk; http://www.50ibkk.blogspot.com/2013/04/nybygget-borjar-bli-till-aren.html, som även innehåller bankgironummer . . .

Fortsatta bygget diskuteras. Notera bandaget om thaikvinnans finger, hon skadade sig i bygget så hon inte kan göra galgar för tillfället.


4 kommentarer:

 1. TACK Göte, hoppas att resan hem gick bra. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resan hem går nog bra, ska ta "snigeltåget" torsdag kväll. Tack själv för visningen och semlorna!

   Radera
 2. Äkta sötnos med dito semlor, fint avslut på stort turnereportage! Verkar bli en fin skola förresten. Behövs nog inga inkastare;) Måste man slå sig fram mellan varanödlor för att komma till FAB??? Sänder en ryggdunk som omväxling till de urbana kramarna! Justus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ödlestigar, men även en större väg som leder till F.A.B. Ödlor motar man bort genom att attackera i svansen.

   Radera