24 januari 2013

Blågult möter Blåvitt i final Kings Cup på lördag

Vilken skillnad det var i de båda inledande matcherna i Kings Cup 2013. Sverige-Nordkorea öppnade försiktigt, och var ganska tempofattigt över hela matchen. Thailand-Finland däremot rivstartade i högt tempo, med växlande möjligheter för båda lagen. De första tio minuterna i den matchen bjöd på fler chansen än hela Sverige-matchen innan. Thailand hade bland annat en logg i ribban men Finland punkterade matchen med två fina anfall och 2-0 efter tio minuter.
För att undvika trafikkaoset gick vi efter andra matchens första halvlek, tog taxi och kunde se sista tjugo minuterna på en pub i stan, där det var fullt av överklassungdomar.
Tillbaka till Sveriges match; Nordkorea var inte alls ofarliga. De långa spelarna i försvaret gjorde det svårt för svenska långbollar, men de gule fick ändå ett visst övertag i slutet. Kvitteringen var helt rättvis. Och i straffläggningen visade spelarna kyla i värmen med att sätta alla strutar och dessutom med en målvaktsräddning blev finalmatchen fixad.
Kanske, kanske var värmen en anledning till skillanden i tempot i de båda matcherna, andra matchen spelades i "bara" 26-24 grader och med en svalkande vind.
Ursäkta kvalitetén på bilderna. Min nya kamera var med. På plats satte jag på det stora objektiven, tog bort skyddslocket och startade kameran. Men ingen bild i displayen ?!?! Hade laddar batteriet natten innan så det kan det ju inte vara fel på. Jo, det kunde det - det låg kvar i lägenheten !!!!  Så bilderna är tagna med lillen, en liten Nikon coolpix.

Först på plats. Vi var ett gäng på sju personer, bland de första in på arenan.
Tillsammans med ett glatt gäng från Mölnlycke, nära mina hemtrakter.
Svenska Nationalsången spelas.

Våran Svenska flagga svajade även under Nordkoreas Nationalsång.

Avspark. I 33-30 graders värme, sol och vindstilla.

Hamrén har lärt sig thailändska wai-hälsningen.
Jag var den förste att påpeka till honom artigheten att hälsa så.
Kvinnlig Nordkoreansk ledare.
We played very good, upprepade hon.
Tobias Hyséns straff.

Thailand-Finland var som sagt med fart på. Även innan den matchens start. Med dessa färgstarka lirarna.

Ung ackriditerad(!) åskådare var bland de ca 20.000 som såg hemmanationens match.
Som föregicks av pampigt intåg av orkester, hästar(!) och tal av premiärministern.
Delar av svenska supportrarna avslutade kvällen på en Reggaebar.