26 januari 2013

Sverige starkast i slutet - igen. Vann Kings´ Cup.

Optimistiskt program
"Ska ni lira med oss?"
Enligt tidsprogrammet skulle bronsmatchen börja kl 15 och finalen kl 17. På förhand var det uttalat att vid oavgjort på matchen om tredjepris blir det vare sig förlängning eller straffar, utan delat brons. 2-2 mellan Thailand och Nordkorea gav "diplomatiskt" denna delade bronströst.
Finalmatchen kom igång ca tjugo minuter försenad, efter presentationen, nationalhymner och Kungalåten samt efter att domarna måste byta arbetsställ. De märkte under uppställningen att de var alltför lika Sveriges nya mörkblå bortadress.

Thailändska publiken satt träget kvar, men första finalhalvleken var tempofattig och utan större målchansen. Förutom Hyséns tjusiga nickmål.

1-0, Tobias Hysén.
Pausen bjöd på den bästa underhållningen dittills.

Andra halvlek var något bättre, men inget lag imponerade. Dock hade Finland fler halvchanser.
Tills Sverige kom i gång efter några spelarbyten. Nya stjärnskottet Robin Quaison imponerade stort,
både med sitt fräcka mål och finurliga spel.
Nr 16 Robin Quaison var en ljusglimt. Han och Jakob Johansson de som stack ut i truppen.
Anders Svensson har gjort många bättre landskamper. Han gjorde 3-0, vilket hjälpte upp hans betyg för denna matchen.