21 januari 2013

Öppet hus i stängt fängelse.

Chiang Mai Hilton skulle rubriken kunna vara för att "sälja lösnummer". Men förebilden Bangkok Hilton har aldrig funnits (bara i film), därför kommer den fiktiva benämningen bara i ingressen.

Som jag skrivit tidigare har internerna från kvinnofängelset i centrala Chiang Mai flyttats till Mae Rim. I söndags var det öppet hus i de gamla, nu urblåsta lokalerna. Spåren som fanns kvar vittnar om förhållandena. Det finns många beskrivningar om vidriga förhållanden i Thailändska fängelser. Detta har nog ändå inte tillhört de värsta. Men bilderna visar tydligt att det inte kan vara någon behaglig tillvaro.

Sovsal.

Enkelrum . . .
. . . i form av isoleringscell.

Söndagscykelgruppen var tidiga besökare, inga leenden här inte.

Internernas förvaringsfack. Ett av få ställen de kunde pryda med fantasin om frihet.

Toalett i en sovsal. Ibland var rummen så packade att även korridorerna fick bli sovplatser.
Planscherna visar hur sanitära inrättningar kan vara i frihet.

Bara taggtråd skylde insynen till dessa toaletter.

En framtidsvision hur områden skall kunna se ut.
 
Great escapes . . . uppmaning till flykt? Kanske snarare tillflykt.

4 kommentarer:

  1. Mycket intressant. Men jagt tror inte det är här som Söderlind gömmer sig! Har dom stängt "fängelserestaurangen" också? Åkte förbi häromdan men kunde inte hitta den. Allgott

    SvaraRadera
  2. Nä, Söderling försöker tillfriskna efter körtelfeber; http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=179&grupp=6483&artikel=5116483. Det finns nog senare uppgifter också. Om "bollpojkarna" har flugits hit för tennis så är det nog elefant-tennis, men ännu inga nät på mittan av planen.
    Restaurangen är kvar. Ligger snett bakom Three Kings Monument.

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt roligt att se reportage som detta, vilken bredd! Herrarnas fotbollslandslag i all ära men det finns ju så många andra fina landslag. Vore t ex kul att få se lite bilder på duktiga svenska idrottstjejer. Sundhages pärlor, simmare m.m. Villgott

    SvaraRadera