23 september 2014

Berg av grönsaker inför VEGETARIAN FESTIVAL



Den landsomfattande Vegetarian Festival firas även i Chiang Mai, mest synligt vid Thapae Gate. Ett speciellt pådrag är det också vid ett kinatempel nära Ping River, där Thapae Road början. Det är därifrån detta lilla reportaget är hämtat. I dag förberedde man mat och en "ny (s)pelare i sammanhanget. En staty hämtad från San Kampaeng ska få en framträdande position. Den är skuren ur ett trästycke (känns det igen?) av ett träd hittat i floden Yom vid Phrae fick jag berättat. Denna statyn och en del andra ekipage ska öppna festivalen med en procession från järnvägsstationen till nämnda tempel, med start onsdag morgon vid 7-tiden. Festivalen pågår 23 september till 2 oktober.

Denna festival firas mest i Phuket, med extremt spektakulära inslag, se (klicka på) färgmarkerade länken ovan (och skrolla ner).

En bil kommer lastad med . . .

Provsmakar?
Pumpa.
Pumpa en gång till för de fina färgernas skull.

Det blir inget akrobatuppträdande i år. Gubben som hänger från kranbilen tog därför chansen när en fotograf kom förbi. Bilden till höger är från det lilla kinatemplet bakom Flower Market, också nära floden Ping.


En gryta till varje Kinastaty.
Inget övrigt akrobatuppträdande.
Min lunch/middag idag. Räkor och grönsaker samt sticky rice.

2 kommentarer:

  1. Pumpasoppa skulle sitta fint....speciellt om man själv slapp att skala de där hårda knölarna.

    Själv har jag knallat runt blad de vegetariska matstånden I China Town hela dagen....men kände mig inte speciellt sugen på något av deras utbud....ALLT är ju nästan friterat. Trist

    SvaraRadera
    Svar
    1. I palmolja dessutom, som väl är mindre nyttigt än den dyrare olivoljan?!? Alltnog, det är imponerande storkök och vackra färger.

      Radera