30 oktober 2011

Cykeltur här i krokarna

Kände för ett avbrott i all nyhetsbevakning från översvämningarna. Det blev en cykeltur här i krokarna i bekvämt tempo och behagligt väder.
Det känns lite dystert ibland med alla bilder och tv-reportage från katastrofen, men bara man kommer ut ur lägenheten blir sinnesstämningen som förbytt. Bland allt liv och rörelse, glada leenden, rörlig (för ovana ögon rörig) kommers, prunkande grönska (som intensivast nu mot slutet av regnperioden) och slingrande, krokiga vägar.



Den intensiva växtligheten tar överhanden på mindre trafikerade, krokiga vägar. Den krokiga ormen på samma väg var dessbättre överkörd, men fungerade ändå som effektiv vägfil-avdelare. Munkarnas väg till fullständig upplysning är lång och krokig men de har sina knep, som denna meditationsstigen.




Här är det omvända roller med vattenhantering (jämfört med översvämningsområdena). Kvinnorna har paus i skuggan medans männen bevattnar ett nyplanterat fält. Innan de hämtar vattnet slänger de en näve konstgödsel i spannen. Notera att "spannen" är återvinning av en plåthink med påsvetsad pip; uppfinningsrikedomen är stor.


Cykelturen (sml 55 km) gick på omväxlande raka och krokiga vägar till Ban Tawai, där jag såg bl.a. dessa runda krukor i raka led.

1 kommentar:

  1. Jag tror nu - att allt vatten elände är på väg att ta slut!

    Dorvaldin

    SvaraRadera