27 oktober 2011

Hit kan översvämningarna nå - i värsta fall.

Froc råder folk att lämna Bangkok.
"The Flood Relief Operation Center (Froc) råder folket i huvudstaden att lämna Bangkok för sin egen säkerhet denna extra långa helgen, om de kan.
Förslagen kom efter en förutsägelse att flodvattnet från norr kommer att nå sin höjdpunkt i Bangkok snart och förvärras av maximala tidvattnet från havet 28-31 oktober."

Suvarnabhumi säker.
"Den säkraste platsen i Stor-Bangkok verkar vara Suvarnabhumi Airport. Man öppnar där ett evakueringscenter som kan ta upp till 1500 evakuerade.
Skyddsområdet där är i första hand avsett för folk som bor runt flygplatsen eftersom det området är planerat för att leda översvämningsvatten öster om Bangkok.
En byggnad skall också vara öppen för att rymma cirka 200 anställda som har problem att resa till arbetet på flygplatsen.
Evakueringsområdet som ska öppnas förses med mobila toaletter och tält."

50.000 soldater för att hjälpa till med evakuering.
"Omkring 50.000 soldater är i beredskap att evakuera översvämningsdrabbade människor. Till hjälp har de 1.000 båtar och 1.000 fordon.
Om situationen försämras, skall vetenskaps- och teknikminister Plodprasop Surasawadi ha befogenhet att besluta om att hela folket i Bangkok ska evakueras." 
- Svindlande tanke . . .

Det är nu en månad sedan Chiang Mai blev drabbad av översvämning. Här varade det bara i två dagar, i jämförelse bara som en piss i oceanen.

Bild och "citat" från Bangkok Post.

Själva staden (tillika provinsen) Bangkok når inte ända ner till havet. Provinsen Samut Prakan ligger emellan. Märkligt ändå att inte hela området tas med på en karta som denna . . .  (Flodens förlängning till havet och flygplatsens placering har jag ritat in).

Jag fann denna länken med 42 talande bilder från översvämningarna.

2 kommentarer:

  1. Verkligen talande bilder Göte.Tänk vad mycket skräp också.Tänker på bilden där det flyter fullt med skräp.Och det verkar ju hålla på ett tag till

    SvaraRadera
  2. Ja Svein, framtiden är oviss i högsta grad. Nu funderar ingenjörsfolk, inkl. utländska företag att gräva breda hål (öppningar) i stora genomfartsvägar, som nu blockerar vattnet att kunna ledas österut.

    SvaraRadera