25 oktober 2011

Inställt och Utställt i Chiang Mai

Först läget i översvämmade Thailand; Ayutthaya och det mesta av centrala delarna har lidit flera veckor av meterhöga vattenmassor. Ytterområdena i Bangkok likaså sedan någon vecka. Nu befaras värsta scenariet i huvudstaden. Vattnet måste fram och ut i havet - på något sätt. Man försöker avleda vattnet med kanal- och slussystem och extra barriärer. Men vallar brister, en del saboteras, slussportar går sönder. Framforsande vattnet ligger nu 2,3 meter över havsvattennivån!!! För övrigt läs Malees´ förträffliga blogg.

svt.se/texttv hade en liten notis i dag, delar av innehållet är typ två månader försenat;
"Översvämningarna som drabbat Thailand är enligt myndigheterna de värsta på  50 år och hotar lägga stora delar av landet under vatten."
Vadå hotar lägga . . . cirka en tredjedel av landet har varit översvämmat i månader . . .

Thailand är världens största exportör av ris. Landet är också världsledande exportör av en sån vitt skild vara som hårddiskar till datorer!!  Avbrott i produktionen av dessa båda varor kommer att bli kännbara för omvärlden.


Banderoller har hängt länge i Chiang Mai,
men nu är alltså datumen framflyttad drygt en månad.


Liksom i Phuket syns inga brister på förnödenheter i Chiang Mai. Men den stora internationella utställningen Royal Flora 2011 har man bestämt att senarelägga med invigning mitten av december och pågå till mitten av mars. Detta för att man förstår att en stor del av tänkta besökarna inklusive de höga potentaterna från Bangkok-området har fullt upp med annat.
Den jättestora parken är vanligtvis fantastiskt intressant att beskåda. Under Specialutställningen kommer det att bli extra exceptionellt. Passa på att besöka. Nu kan man förköpa billiga biljetter, för enstaka dag(ar) eller hela säsongen, väldigt billigt. Som senior till halva priset; 50 baht per dag eller 200 baht för hela säsongen.




Under tiden gläder vi oss åt att man redan börjat ställa ut de häftiga dekorationerna till Yee Peng och Loy Krathong, som har 10 november som officiell helgdag, men som kommer att firas med karneval även den 8 och 9 november. Skulle tro att festligheterna kommer att pågå helgen ut, alltså t.o.m söndag 13 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar